joi, 21 februarie 2008

Ne bagam nasul unde nu ne fierbe oala?

Va propunem sa discutam despre Kosovo. Ce cred tinerii, in special cei din vestul tarii, despre situatia existenta. Vrem sa stim ce simti, fie ca esti student la stiinte politice, sau ai 17 ani si studiezi mate-fizica.

De ce? Pentru ca sustinem tinerii sa-si formeze o opinie despre mediul in care traiesc si sa isi dezvolte un aparat critic. Realitatea in care traim, comunitatea, e asa cum o intelegem si cum o modelam.

Diagnoza ANSIT 2007, Starea Tineretului si asteptarile sale, evidentiaza: “in general, tinerii manifesta un interes extrem de redus fată de viata politica, atat cea desfasurata la nivel local, cat si la nivel national sau european; mai mult, datele indica un dezinteres marcat fata de viaţa politica la toate nivelele, ce caracterizeaza aproximativ doua treimi dintre tineri.”


Noi credem ca tu faci parte din treimea interesata sa discuti si sa expui argumente. Credem ca putem discuta, fara sa ne pozitionam in extreme. Mai jos gasesti un scurt material informativ la care asteptam comentariile tale.


Independenta Kosovo – democratie sau precedent periculos?


Parlamentul de la Pristina a adoptat, duminica 17 februarie 2008, in sedinta extraordinara, rezolutia care proclama provincia sarba Kosovo drept stat independent, primul pas spre recunoastere internationala.


„Incepand din acest moment, Kosovo si-a schimbat pozitia politica, suntem de acum inainte un stat independent, liber si suveran“, a declarat presedintele forului legislativ, Jakup Krasniqi, in fata celor 109 deputati care votasera in unanimitate rezolutia citita la inceputul sedintei de premierul Hashim Thaci. „Noi, liderii poporului nostru, alesi democratic, proclamam prin aceasta declaratie Kosovo drept stat independent si suveran“, a punctat premierul kosovar, Hashim Thaci.


Dupa proclamarea independentei Kosovo, presedintele sarb Boris Tadici si premierul Voislav Kostunita au reiterat ca Belgradul "nu va recunoaste niciodata un Kosovo independent". Saptamana trecuta, Guvernul sarb a decis sa "anuleze" dinainte proclamarea independentei Kosovo, "deoarece constituie o incalcare a suveranitatii si integritatii teritoriale a republicii sarbe". Aceasta "anulare", care are un caracter simbolic, este destinata sa arate ca Belgradul refuza sa renunte la suveranitatea asupra Kosovo.


Declararea „unilaterala” a independentei Kosovo a produs reacti diverse pe scena internationala. SUA, Marea Britanie, Germania, Franta s-au aratat dispuse sa recunoasa independenta „noului stat” in timp ce Spania, Romania, Bulgaria, Cipru au declarat ca nu vor recunoste independenta Kosovo fata de Serbia.


Parlamentul Romaniei reunit in sedinta comuna a adoptat o declaratie prin care anunta decizia de a nu recunoaste independenta de stat a Kosovo.


Centrul Teritorial ANSIT Timisoara va invita sa comentam independenta Kosovo si consecintele proclamarii unilaterale a independentei de Serbia. Decizia de proclamare a independentei Kosovo este expresie a dreptului la auto-determinare al populatiei din zona sau este o incalcare a suveranitatii Serbiei? Proclamarea independentei Republicii Kosovo poate constitui un precedent pentru organizatiile care militeaza pentru independenta anumitor teritorii? Cum comentati decizia autoritatilor de la Bucuresti de a nu recunoaste statul independent Kosovo? Asteptam parerile si comentariile voastre.

miercuri, 20 februarie 2008

marți, 19 februarie 2008

Atentie la RECOMANDAREA din formular!

Ca rezultat al mediatizarii "Universitatii ANSIT" in presa locala, am fost contactati de catre tineri pentru informatii suplimentare. In urma sintezei discutiilor existente, va prezentam cele mai frecvente intrebari:

1) Recomandarea de la sfarsitul formularului poate fi oferita de un partid politic?

Raspuns: NU. Nu sunt acceptate recomandari de la organizatiile partidelor politice si de la societati comerciale (firme). In schimb puteti fi recomandati de catre organizatii nonguvernamentale (de ex. asociatii, ligi studentesti etc) sau de institutii (de ex. liceu, facultate, primarie, consiliu judetean)

2) Exista traininguri ANSIT care se tin si in Timisoara?

Raspuns: NU. Trainingurile se desfasoara exclusiv in Predeal, Vatra Dornei si Telciu.

3) Despre ce este vorba in trainingul "x" (de ex educatie pentru mediu)?

Raspuns: Daca ati ales un curs de la Vatra Dornei sau Telciu, pentru informatii suplimetare despre programa trainingului sau despre trainer (formator) contactati oganizatorul cursului (de ex. ANSIT Iasi). Pentru informatii despre programa trainingurilor de la predeal consultati brosura 2008 disponibila la urmatoarea adresa:
http://www.ansitromania.ro/index.php?page=programe_proiecte&ArticolID=35

4) Care sunt contactele ANSIT Iasi sau ANSIT Bistrita?

Raspuns: ANSIT Bistrita, Marius MOLDOVAN
contact organizator: 0767720930
e-mail: ansit.bistrita@gmail.com
telefon la sediu: 0363 - 105171
messenger ID: ansitbn

ANSIT Iasi, Nicoleta Trandafirescu
contact organizator:0741.099.795; 0742.783.193;
e-mail: ansit_is@yahoo.com
tel/Fax: 0232/41.00.72

Pentru alte informatii sau intrebari, va stam la dispozitie.

joi, 14 februarie 2008

Reguli de inscriere Universitatea ANSIT

Va reamintim cele mai importante aspecte pe care este bine sa le aveti in vedere atunci cand aplicati la trainingurile ANSIT (in caz contrar aplicatia nu este valida):

- sa aveti varsta intre 14 si 35 de ani

- sa fiti cetatean roman cu domiciliul in Romania

- sa aveti diploma de bacalaureat daca aplicati la un training acreditat

- sa fiti apt din punct de vedere medical

- sa aveti o recomandare semnata, stampilata si completa lizibil

miercuri, 13 februarie 2008

Universitatea ANSIT in 13 februarie 2008

cauta in arhiva blog (luna februarie) alte articole despre universitatea ansit

- a expirat data limita de inscriere pentru primul modul " Managementul programelor si proiectelor" organizat de catre ANSIT Bucuresti la Predeal. Raman inca trei module la care inca se mai poate aplica.

Bucuresti: "Managementul programelor si proiectelor" (a doua serie)
26 februarie - martie 2008 inscrieri pana in data de 18 febr

- centrul Iasi si Bistrita inca accepta inscrieri pentru toate modulele, data limita de trimitere a aplicatiilor pentru primul training este cu minim 5 zile inainte de inceperea acestuia.

Iasi: "Educatie pentru mediu" – 20-24 februarie 2008 (primul modul)

Bistrita: "Lucru in echipa" - 20 - 25 februarie 2008 (primul modul)

Va reamintim ca trainingurile organizate de ANSIT, indiferent de centru, sunt gratuite (includ cazare, masa si onorariul formatorului). Transportul pana la locatie este asigurat de catre participant.

Model formular de inscriere UNIVERSITATEA ANSIT

cauta in arhiva blog (luna februarie) alte articole despre universitatea ansit

PROGRAMUL « UNIVERSITATEA ANSIT »

FORMULAR DE ÎNSCRIERE - centrul IASI
puteti descarca acest formular de aplicare in format word (exclusiv pt centrul Iasi) de la pagina www.ccsiasi.ro

Categoria de beneficiari în care vă încadraţi (bifaţi) :
 Tineri defavorizaţi  Tineri studenţi  Tineri din mediul rural
 Tineri din ONGT  Recomandaţi de parteneri  Tineri din instituţii publice

Opţiunile solicitantului:
Opţiunea 1
Modul :
Perioada :
Opţiunea 2
Modul :
Perioada :
Observaţie (unde este cazul )
Opţiunile deînscriere la acest program trebuie să fie diferite de cele pentru care aţi primit deja certificat de absolvire-specializare în cadrul Programului Naţional Universitatea de Vara 2007.
Elemente de identificare ale solicitantului:
Numele şi prenumele solicitantului :
Vârsta: Sex :  M  F ; BI/CI serie/nr.
Adresă(judeţ/localitate)
Contact (Telefon/fax/e-mail):

IV. Aţi mai participat la Programul Naţional “Universitatea de Vară”
 Nu
 Da
Dacă da, ce ediţie, modul şi perioadă?
V. Aţi mai participat la cursuri sau module similare cu cele ale Universităţii ANSIT ?
 Nu
 Da
Dacă da, ce fel de curs, în ce perioadă şi de cine a fost organizat?

VI. Care sunt aşteptările dvs. faţă de modulele pentru care aţi optat ?

VII. Care este nivelul cunoştinţelor sau al informaţiilor dvs. în ceea ce priveşte modulele pentru care aţi optat .

VIII. Motivaţi în câteva rânduri de ce aceste module fac parte din domeniul dvs.de interes , argumentaţi intenţia dvs. de participare şi menţionaţi în ce fel veţi folosi cunoştinţele din cadrul opţiunilor făcute :




Semnătură solicitant
RECOMANDARE:
Instituţia/ONG/ONGT: reprezentată prin cu sediul în (adresa completă / localitate) telefon / fax telefon mobil mail: recomandă pe având calitatea ( în cadrul instituţiei/organizaţiei ) de şi îndeplinind criteriile de eligibilitate solicitate1, să participe la Programul « Universitatea ANSIT» .

( A se menţiona pe scurt modalităţile în care tânărul recomandat va putea utiliza cunoştinţele acumulate în cadrul modulelor Programului “Universitatea ANSIT” , în organizaţia /instituţia care îl recomandă şi a se preciza motivaţia recomandării )

Data:……………..
Director / Preşedinte
(Nume / prenume /semnătura) Ştampila

1 Instituţia/organizaţia care recomandă solicitanţii este obligată să verifice starea medicală a acestora şi îşi asumă responsabilitatea în cazul în care din acest motiv apar eventuale incidente. De asemenea, persoana care semnează formularul în calitate de reprezentant al instituţiei/organizaţiei ,răspunde de comportamentul persoanei recomandate.

luni, 11 februarie 2008

Inscrieri pentru Universitatea ANSIT!

Universitatea ANSIT este un Program National de Educatie Alternativa pentru Tineret adresat studentilor, tinerilor defavorizati, tinerilor din mediul rural, tinerilor din organizatiile neguvernamentale de tineret, tinerilor recomandati de parteneri, tinerilor care s-au remarcat in diverse domenii.
Inscrierile la Universitatea ANSIT se fac la ANSIT Bucuresti, Iasi sau Bistrita in functie de modulul selectionat pentru inscriere! Accesati linkurile catre organizatori din josul paginii!

Unde se desfasoara:

ANSIT Bucuresti desfasoara seriile de traininguri la Predeal (judetul Brasov)

ANSIT Iasi desfasoara seriile de traininguri la Vatra Dornei (judetul Suceava)

ANSIT Bistrita desfasoara seriile de traininguri Telciu (judetul Bistrita Nasaud)

Optiunile pentru modulele de training:

ANSIT Bucuresti !!!cursuri acreditate!!!

A1 - Managementul programelor şi proiectelor - 20.02 – 26.02.2008
A2 – Managementul programelor şi proiectelor – 26.02 – 03.03.2008
A3 - Management organizaţional – 03.03 – 09.03.2008
A4 – Management organizaţional – 09.03 – 15.03.2008

ANSIT Iasi !!! cursuri neacreditate!!!

A1 - Managementul programelor si proiectelor –20 -25.02.2008
A2 - Educatie prin arta – 25.02 – 01.03.2008
A3 - Educatie civica – 01- 06.03.2008
A4 - Educatie pentru mediu – 06 -11.03.2008

ANSIT Bistrita !!! cursuri neacreditate!!!

A1.Lucru in echipa - perioada: 20 - 25 februarie 2008
A2.Management Organizational - perioada: 25 februarie - 01 martie 2008
A3.Comunicare - perioada: 01 martie - 06 martie 2008
A4.Leadership - perioada: 06 martie - 11 martie 2008

Pentru informatii suplimentare si PROCEDURA DE INSCRIERE si TERMENE de INSCRIERE accesati: