luni, 17 noiembrie 2008

Finantare pentru proiecte de tineret

"Prieten si dusman în mass-media"
Anunt si Call for papers 2009
Program de finantare a unor proiecte adresate tinerilor de către Fundatia "Erinnerung, Verantwortung und Zukunft"
Termenul limită de trimitere: 15/01/2009

http://www.europeans-for-peace.de/


Europeans for Peace: Looking back – Moving forward

Europeans for Peace se adresează tinerilor interesati să participe la proiecte internationale privind istoria europeană si provocările impuse de o coexistentă pasnică. Tineri din Germania, din state Europei Centrale, de Est si de Sud-est ca si din Israel se întâlnesc să-si cunoască si să-si înteleagă reciproc perspectivele. Europeans for Peace încurajează tinerii din Europa si Israel să fie mai angajati si mai constienti de istorie. Sunt finantate colaborările între scoli si asociatiile de tineret. În anul 2009 sunt finantate proiecte dedicate temei “1939-2009: prieten si dusman în mass media”. Europeans for Peace este un program al FundaŃiei "Memorie, responsabilitate si viitor”, realizat de asociatia Mitost e.V.

Ce finantează Europeans for Peace?
Europeans for Peace asigură fondurile pentru cheltuielile care apar înainte de începerea proiectului, în timpul realizării proiectului si după terminarea lui:
- Cheltuielile de transport ale participantilor la întâlnirile internationale;
- Cazare si masă;
- Costurile pentru realizarea proiectului, pentru întocmirea produsului final si
pentru prezentarea rezultatelor.
Pe lângă asigurarea suportului material, Europeans for Peace desfăsoară si un program de formare a tinerilor si adultilor responsabili de proiect. Europeans for Peace sustine, timp de mai multe zile, un seminar international de pregătire pe teme precum crearea si desfăsurarea unui proiect sau despre administrarea subventiilor. Responsabilii de proiect vor fi ghidati, de asemenea, cu sugestii pentru alegerea temelor.

1939-2009: Prieten si dusman în mass-media
Mass-media generează imagini despre „noi” si despre „ceilalti”. În dictaturi,sunt un instrument de propagandă. În război au functia de a asigura progresul războiului. În democratii, influentează opinia publică. În contextul proiectelor internationale, tinerii analizează exemple de „prieten si dusman” din perioada începând cu 1939 până în 2009, din mass-media timpului. Proiectele pot dezbate teme actuale sau istorice. De asemenea, pot fi analizate deosebirile si asemănările dintre trecut si prezent. Pe site-ul http://www.europeans-for-peace.de/ găsiti informatii detaliate despre temele pentru anul 2009, o varietate de idei si sugestii pentru proiecte ca si lista cu linkurile necesare.
Cine poate participa?
- Scoli si asociatii de tineret din Germania, din Europa de Mijloc, de Est
si de Sud-est si din Israel
- Tineri între 14 si 21 ani
- Pot fi promovate, de asemenea, proiecte bilaterale si trilaterale
Despre proiecte
Proiectele :
- vor fi dezvoltate si realizate în colaborare cu parteneri
- vor avea în vedere perspectivele partenerilor
- vor fi orientate spre experiente din lumea reală a tinerilor
- vor stimula dialogul între generatii
- vor fi rezultatul unei colaborări
- vor fi prezentate în scoli si localitate
Cum se aplică?
Pentru a aplica, trimiteti o schită a proiectului la Europeans for Peace. Formularul respectiv se poate descărca de pe site-ul http://www.europeans-forpeace.de/. Pe site puteti găsi, de asemenea, multe sugestii pentru dezvoltarea si realizarea proiectului! Termenul limită de trimitere este 15 ianuarie 2009. Proiectele care vor fi selectate pot fi realizate între iulie 2009 si iulie 2010. Ne bucurăm, în special, de canditatura asociatiilor care nu au colaborat până acum. Cu mare plăcere vă stăm la dispozitie in ceea ce priveste planificarea proiectelor. Cele mai reusite proiecte sunt premiate, în fiecare an, la Berlin.
Fundatia “Memorie, responsabilitate si viitor”
Fundatia “Memorie, responsabilitatea si viitor” este o expresie a responsabilitătii statului, a economiei si a societătii de a continua confruntarea cu injustitiile national-socialiste si de a interveni pentru întelegerea între popoare. Fundatia sustine proiecte în următoarele domenii:
- cercetarea critică a istoriei
- democratie si drepturile omului
- angajamentul umanitar în favoarea victimelor national-socialismului
Fundatia s-a înfiintat în anul 2000 cu scopul de a-i despăgubi pe cei condamnati la muncă silnică. Plătile au fost terminate în anul 2006. S-au plătit în total 4,37 miliarde de euro la mai mult de 1,66 de millioane de oameni din aproape 100 de tări. Capitalul de 10,1 miliarde de DM (5,2 miliarde de Euro) a fost pus la dispozitia Fundatiei de către Statul si industria germană.
http://www.stiftung-evz.de/
MitOst e.V.
MitOst este o asociatie care desfăsoară schimburi culturale si de limbă în Europa de Est si de Sud-est si este o organizatie-suport pentru programele mai multor fundatii. Asociatia are aproximativ 1700 de membri proveniti din mai mult de 40 tări si îsi propune să contribuie la sporirea întelegerii dintre popoarele din Europa de Mijloc, de Est si de Sud-est. Europeans for peace este realizat de MitOst e.V.

http://www.mitost.de/
Europeans for Peace
Schillerstraße 57
D-10627 Berlin
telefon +49 (0)30 31 51 74 77
fax +49 (0)30 31 51 74 71
info@europeans-for-peace
http://www.europeans-for-peace.de/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu