miercuri, 28 mai 2008

Iti pasa de hrana pe care o mananci? Esti un consumator responsabil?


In vederea asigurarii unei alimentatii sanatoase, cu produse naturale realizate la nivel local, Mihaela Vetan, coordonator proiect "Timisoara-teritoriu responsabil", va supune atentiei participarea in cadrul unei initiative pilot in Romania. Este vorba despre infiinatarea la Timisoara a primului parteneriat consumator-producator sub forma ASAT- Asociaţia pentru Susţinerea unei Agriculturi Ţărăneşti.

Proiectul „ASAT”, iniţiat după un model practicat în Franţa, implică formarea unor grupuri de „consumatori responsabili” care decid să achiziţioneze produse agricole realizate de mici producători, în condiţii naturale, asigurându-le acestora un preţ echitabil pentru munca depusă. In acest sens, a fost identificat un prim producator de legume din Belint, cu care se va incheia un contract pentru perioada 15 iunie-15 octombrie, in vederea furnizarii saptamanale de produse proaspete si naturale.

Producatorul selectat are capacitatea, pentru sezonul actual, de a asigura un numar aproximativ de 20 cosuri/saptamana. Un cos este prevazut pentru a satisface nevoile unei familii formate din 2 adulti si 2 copii, sau 3 adulti. Exista posibilitatea de a imparti un cos cu cineva.

Alaturat gasiti compozitia provizorie a unui cos, definitivarea acestuia (compozitie+cantitate) se va realiza in prezenta dumneavoastra si a producatorului, joi, 29 mai, la Institutul Intercultural, Piata Maria, vis-a-vis de statuie (adresa exacta: Bv.16 Decembrie 1989, numarul 8, interfon 9, se intra prin curtea interioara la etajul I).

Varză 1 kg Conopidă 1 kg Gulii 1 kg

Ardei 0,8 kg Vinete 1,5 kg Roşii 2 kg

Ţelină 1 buc Cartofi 3 kg Zarzavat 2 leg

Fasole verde 0,8 kg Ceapă verde 1 kg Ceapă uscată 0,5 kg

Pentru informatii suplimentare despre modul de functionare a unui proiect ASAT, nu ezitati sa o contactati pe domnisoara Mihaela Vetan, telefon: 0741-23 26 02.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu